P.S.- this is Live The Poetic in performance art,  5 juli t/m 8 juli 2017, Quartair Den Haag

P.S. nodigt kunstenaars wonend in Nederland uit een plan in te sturen voor het performance programma in het weekend van 5 juli t/m 8 juli.

 

We vragen kunstenaars te reageren op het thema The Poetic

We willen het poëtische onderzoeken via performancekunst. Hoe gaan performance kunstenaars met dit thema om? Hoe kan iets poëtisch zichtbaar worden? Het onderwerp kan mooi, sensitief en zacht zijn of dramatisch en donker. Het poëtische kan absurd, bizar, ongrijpbaar, humoristisch, duister, licht of zwaar zijn. We vragen kunstenaars hun gedachten te verbeelden in een actie die beeldende kwaliteit heeft. Dit kan op vele manieren, en we sluiten niets uit: geluid, licht, techniek, installaties of helemaal niets, alleen een lichaam.

Ons Programma

05/07/17     – overdag performances op buitenlocaties
06/07/17     – in de ochtend workshop voor kinderen en presentatie in de middag
06/07/17     – in de avond performance programma
07/07/17     – in de ochtend morning-after talks / interviews
07/07/17     – in de avond performance programma
08/07/17     – in de ochtend morning-after talks / interviews
08/07/17     – in de avond performance programma

We bieden
  • je ontvangt een kunstenaarshonorarium van 250 euro.
  • je bent deel van een internationaal event met o.a. BBB Johannes Deimling en Jürgen Fritz.
  • je wordt gefotografeerd en er wordt video documentatie gemaakt.
  • je kunt worden gevraagd om deel te nemen aan de morning-after talk om te komen praten over je werk.

P.S. Performance Site Den Haag: http://www.performancesite.nl/
locatie: http://www.quartair.nl/

Stuur je idee op naar performancesitedenhaag@gmail.com voor 30 april.
Zet er duidelijk in, wat je nodig hebt, hoe lang je performance duurt, hoe het eruit ziet/inhoud. Je CV, documentatie en website, adres gegevens.

Je krijgt uiterlijk half mei bericht of je project is uitgekozen.

Poetry is a powerful artistic tool. It can be soft and fragile like a catkin but also brutal and destructive like a sledge hammer. Mainly the term ‘poetry’ is used within writing and is textually based. However, poetry  is also used as a metaphor to describe the appearance of an art work. The term ‘visual poetry’ describes the art which is dealing with text in an extended and visually extended manner. Similar to written or spoken poetry, ‘visual poetry’ creates spaces full of possibilities and playgrounds for thoughts. Therefore, all forms of poetry share the lack of not being applicable to reality as it has already transformed reality. Connecting the term ‘visual poetry’ with an ephemeral art form which is celebrating the ‘nowness’ of the moment in reality carries a huge potential towards the impossibility of creating poetry live. However, the term ‘visual poetry’ in connection with Performance Art is transformed into something different as live artistic actions can be poetic. This working method is anchored in the work of  Performance Art pioneers such as DADA and Fluxus. In doing so, the body of the artist is the sheet of paper on which the action writes its text and creates poetic moments. (BBB Johannes Deimling)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *