photo: PAErsche Open Source EQUINOX Cologne | 27.03.2018

P.S. COS

Performance Site geeft ruimte aan Context and Open Source
Drie middagen met lezingen van 1 of 2 kunstenaars over hun werk met steeds een ander onderwerp / uitgangspunt, met daarna een Open Source groepsperformance. Om ons eerst via de inhoud te verdiepen en deze daarna direct toe te passen, te ondervinden en ook te aanschouwen. Open Source is een groepsactie zonder van te voren uitgedachte ideeën met bewegingen voortgebracht door impulsen. Het is geïnspireerd op Open Source door PAErsche in Keulen.
http://paersche.org/open-source/

Performance Site wil met deze middagen ruimte bieden aan performance kunstenaars om te experimenteren, ruimte om vragen te stellen, ruimte om kritisch te beschouwen, ruimte om elkaar uit te dagen en te ontmoeten.

13 oktober 14.00 – 17.00 P.S. COS 1 lezing Larysa Bauge
3 november 14.00 – 17.00 P.S. COS 2 lezing Ronald Bal
10 november 14.00 – 17.00 P.S. COS 3 lezing Nina Boas en Yvette Teeuwen

Vanuit het schematische overzicht Performance Art Context van Boris Nieslony en Gerhard Dimoserlaat laat P.S. zich inspireren voor zijn COS onderzoeks bijeenkomsten. Dit is een overzicht op het formaat A0 met verschillende benaderingen van performancekunst en zijn theorie, filosofie, bewegingen, kunstenaars, critici, schrijvers, etc…

P.S. COS 1 Lichaam in relatie tot ruimte: Performance als vorm van aanwezigheid.
P.S. COS 2 De belichaming van tijd: Performance als observatie.
P.S. COS 3 Performativiteit van objecten: performance als installatie en als een beeld genererende actie

—————————————————————————————————————————————————————-
English

P.S. COS

Performance Site creates Space for Context and Open Source
Three afternoons with readings by 1 or 2 artists about their work with a different subject / starting point, followed by an open source group performance. To first dive into the content and then directly test this out by experiencing and watching. Open Source is a group action without preconceived ideas by moving on impulses. It is inspired by Open Source of PAErsche in Cologne.
http://paersche.org/open-source/

13th October 14.oo – 17.00 P.S. COS 1 reading Larysa Bauge
3rd November 14.00 – 17.00 P.S. COS 2 reading Ronald Bal
10th November 14.00 – 17.00 P.S. COS 3 reading Nina Boas and Yvette Teeuwen

With these afternoons Performance Site wants to offer space for performers to experiment, space to ask questions, space to think critically, space to challenge and to meet each other.

For this COS research meetings P.S. is inspired by the schematic overview Performance Art Context of Boris Nieslony and Gerhard Dimoserlaat. This investigation on A0 with different approaches to performance art and its theory, philosophy, movements, artists, critics, writers, etc…

P.S. COS 1 Body in relation to space: Performance as configuration of presence.
P.S. COS 2 The embodiment of time: Performance as observation.
P.S. COS 3 Performativity of objects: performance as installation and as an image-generating action.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *