Live art presentaties met publiek programma
PS Performance Site | 25 September 2020

Opzet:
Live Art Event tijdens Hoogtij met een nieuwe lijst kunstenaars uit Den Haag, met live publiek en een online streaming programma. Hierbij kan ons internationaal publiek mee kijken via een programma als zoom. Het online publiek is ook te zien in een projectie, zo komt reëel en virtueel, beeld samen om ons opnieuw te verbinden na Corona tijd van End-to-End.
Tijdens het live art event End-to-End onderzoekt P.S. Performance Site (P.S.) nieuwe verhoudingen tussen mens en object in de 1,5-meter-samenleving en in een globaliserende samenleving. Hoe verandert onze identiteit en hoe veranderen onze internationale verhoudingen.

Inhoud
In samenwerking met Hoogtij biedt P.S. een Live Art programma waarbij acht kunstenaars door middel van actie en taal voorbij het statische object gaan. Nu gros van wereldbevolking met elkaar in contact staat en onze producten in verschillende werelddelen worden geproduceerd, verandert onze kijk naar het object.
Wereldwijd krijgen mensen toegang tot elkaars spullen, maar op haar beurt hebben gebruikers meestal geen ervaring met de afkomst. Hedendaagse verschijnselen als mobiles en computers maken het mogelijk informatie over objecten te verzamelen en te delen, waardoor verhalen tot de verbeelding spreken en waarde creëren. Deze waardevorming dwingt ons tot onderzoek naar de afkomst van objecten, en een herwaardering van producten in de Post-Corona samenleving.
Samen met achttal kunstenaars onderzoekt P.S. de relatie tussen mens en object in fysieke en digitale ruimte. We verkennen nieuwe relaties die mogelijk worden door interactie met de gebruiker en zijn mogelijkheid tot het worden van een kunstobject. Van de acht kunstenaars zal nieuw – veelal site-specifiek – werk tijdens Hoogtij te zien zijn.

Kunstenaars    

Sarah Atzori (Den Haag)  Biba Cole (Den Haag) Grazia Gallo (Den Haag) Hanna Ijäs (Den Haag)  Jolanda Jansen (Den Haag)  Lena Longefay (Den Haag)  Miranda Meijer (Den Haag)  Ieke Trinks (Rotterdam)

Van kunstenaars zal veelal site-specifiek werk getoond worden. Daarnaast selecteert de organisatie verschillende werken, waarin verhaal en afkomst centraal staan. We hebben de kunstenaars ook geselecteerd door het zoeken van nieuw jong talent, om zo ons netwerk te verbreden als organisatie, naast enkele bekende kunstenaars voor ons. Voor de kunstenaars is Hoogtij een fijne plek om hun werk te tonen, ook omdat voor performance kunstenaars live publiek erg belangrijk is. De kunstenaars reageerden dan ook zeer positief om mee te doen en vragen ook vaak of we nog iets doen met Hoogtij. Op deze manier kunnen we aan hun behoefte voldoen en hun zichtbaarheid vergroten.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *